Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb! Sátoraljaújhely

3980 Sátoraljaújhely, Torzsás út 25

Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb! képek

  •  - Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb!
  •  - Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb!
  •  - Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb!

Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb! információk

Sátoraljaújhely és a térség egyik legnagyobb jelentőségű beruházása és lássuk be, egyik legjobb helye a kikapcsolódásra a Zempléni Kalandpark. Aktívan passzíván, télen nyáron garantált a remek pihenés és lazítás.

A Zempléni Kalandpark

A fejlesztések között az egyik legfontosabb elem Közép-Kelet Európa leghosszabb téli-nyári bobpályája (2275 m), melyet 2009. július 20-án adott át Sátoraljaújhely város polgármestere, Szamosvölgyi Péter. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot.

A pálya adottsága, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt az ide látogatók számára. A kocsik négy kereken gurulva, centrifugális fékkel, 37 km/órás sebességnél lefékeződnek, így lekorlátozzák a sebesség extrém megnövekedését azokon a pályaszakaszon, ahol a pálya lejtése több mint 10%-os. A bobpályán az Emlékbázis Kft. áll az önök rendelkezésére, megörökítve a felejthetetlen élményeket.

Sípálya

Az egykori Úttörő Olimpiák és számos Alpesi verseny helyszínéül szolgált sípályán, az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályát helyezték üzembe. A sípálya teljes felületét borító 9300 m2 ,,NEVEPLAST" lefedés teszi lehetővé a négy évszakos síelést. A NEVEPLAST minősége az egyik legkorszerűbb típusok közzé sorolható. A pályán való síelés közel olyan érzést ad, mintha havas pályán síelnénk.

A mai Carving technika kiválóan alkalmazható és élvezhető rajta. A négy évszakos ,,NEVEPLAST" műanyag nem tesz kárt a sífelszerelésben, és abszolút környezetbarát. Ellenáll a fénynek, fagynak és nem kell felszedni a téli időszakban. Hó hiányában kiváló helyszíne lehet országos bajnokságoknak és Diák Olimpiáknak. A fent említett anyagból rendelkezésből áll egy 3x60 m hosszúságú, kanyargós ,,TUBBY" pálya amely használata semmilyen tudást nem igényel. A csúszást megelőző feljutást a ,,varázsszőnyeg" elnevezésű felvonó biztosítja.

Kalandtúra pálya

Hogy a kikapcsolódás még teljesebb legyen, egy újabb attrakció elemet ajánlunk az Önök figyelmébe.A 495 m teljes hosszúságú, 4 nehézségi fokú Kalandtúra pálya várja az idelátogató gyermekeket és a kalandvágyó felnőtteket egyaránt. A pálya végén 100m hosszú ,,CANOPY" lecsúszó drótkötélpálya teszi emlékezetesebbé a túrát. Mindezt tarkítja egy négydimenziós mászófal, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt próbára teszi fizikai állóképességüket.

A Kalandpark szolgáltatásai

Az idelátogatók teljeskörű kiszolgálására és kényelmének biztosítására a Magas-hegyen helyet kapott egy kétszintes kiszolgáló épület, mely magába foglalja a sportolási lehetőségek teljes körű kiszolgálását. Az épület tartalmaz egy hideg-meleg konyhás nyitott és fedett étkezőrészt, valamint női férfi zuhanyzót, öltözőt, irodákat, raktárakat, orvosi szobát, síkölcsönzőt, pénztárat és információs pontot.

Sípálya és Símúzeum

Mozgáskorlátozottak számára akadálymentes lift biztosítja a közlekedést. Az épületek között szerepel a régi síházban kialakított símúzeum, mely az ország egyetlen sítörténeti múzeuma, ahol a sátoraljaújhelyi sí sport tradicionális fejlődése tekinthető meg.

A Zemplén Kalandpark területén az év 365 napján síiskola működik. A nagycsaládosok nyugodt kikapcsolódását a gyermekük számára egy Európai Uniós norma szerint épült gyermekjátszótér és szánkópálya biztosítja.

A sportcentrumot egy több mint 3 km teljesen új szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni. A gépkocsikkal érkezőket újjáépített, kibővített fizető parkolóhely fogadja.

Zempléni tanösvény

A Kalandpark minden réteget és kikapcsolódni vágyót, így a természetszerető és túrázó embereket is várja egy 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszerrel. A tanösvény Zemplén csodálatos növény és állatvilágát, földtörténeti és geológiai érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit hivatott bemutatni akár komplex tanóra csomag keretében is.

Magyarország leghosszabb libegője

A Kalandpark megközelíthető Magyarország leghosszabb, 2001. december 21-én átadott ülőszékes libegőjével. A pálya hossza 1332 m, tengerszint feletti magasság 250-480m, a feljutási idő 19 perc és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A libegő felső állomásánál egy újonnan épült kilátóból lehet megcsodálni Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyt.

A Kilátó esti órákban éjszakai fényben pompázik. A Magas-hegy jelzett turistautak találkozóhelye, ahonnan több felé indulhatunk atermészeti értékekben gazdag Zemplén tájaira. Kiváló hely osztálykirándulások, erdei iskolai foglalkozások, közösségi rendezvények számára.

Megközelítés

Autóval

A 37-es számú főúton, végig a városon, a körforgalomból Rudabányácska felé (balra) eltérni. Majd 600 m megtétele után az alsó állomás melletti parkolót használhatja díjmentesen. A parkoló befogadóképessége 150 autó és 4 busz terjedelmű.

A Hegyköz illetve a Szlovák határ felől közeledő találkozik a már említett körforgalommal. A Zemplén Kalandpark területén, a Libegő középső állomásánál 30 férőhelyes fizető parkoló található (300 Ft/óra), mely megközelíthető a Felsőzsólyomka utca felől.

Vonattal

Megérkezve a vasútállomásra az állomás túloldalán autóbusz pályaudvar található. A Hegyköz felé tartó járatok megállnak a körforgalom után, a kenyérgyári megállóban (innen 600 m gyalog az alsó állomás) és a Rudabányácska felé tartó autóbusz esetében kérésre a buszvezető megáll a libegő induló állomásánál.

Az állomástól gyalog a Fasor - Kossuth L. utca - Hosök tere - Széchenyi tér - Táncsics tér - Kazinczy utca útvonalon haladva és a körforgalomtól a Torzsás úton juthat el a kedves utas.

Nyitva tartás

Nyári nyitvatartás (2011. április 15-től)

Hétfő - péntek: 10:00-19:00
Szombat-vasárnap és ünnepnapok: 09:00-19:00


 Fizetett hirdetés

Még több Látnivaló Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhelyi Síiskola
Sátoraljaújhelyi Síiskola

A Sátoraljaújhelyi Síiskola szeretettel várja síelni, vagy snowboard-ozni vágyó vendége...

Tokaj-hegyaljai Borút Egyesület
Tokaj-hegyaljai Borút

Tokaj-hegyalja Magyarország történelmileg leghíresebb borvidéke, az ország északkeleti r...

A Szent István kápolna, a Szár-hegyen
Szent István kápolna

A Szár-hegy fennsíkján, az ún. erdei áhítat terén, a Magyar Kálvária végpontján Szen...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Látnivalók

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jún 01

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Jún 01

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Jún 01

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Fizetett hirdetés

Térkép
Szállás a közelben

1 Hotel Hunor Sátoraljaújhely

Szállodánk OTP, K&H, MKB Szépkártya elfogadóhely!!!! A Hotel Hunor az egykori Zemplé...

2 Csillagfény Panzió Sátoraljaújhely

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a Magas-hegy lábánál fekvő panziónkban, csendes k...

3 Elaltatlak Vendégház Sátoraljaújhely

Kérjük, tekintse meg ajánlatainkat, és töltsön egy kellemes hétvégét a Zempléni-hegyv...

Shopping a közelben

1 Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra

Biopálinka és biolekvár Kóstolóház, ahol lehetőség van kitűnő minőségű pálinkáin...

2 Bodnár Pincészet Borház

A Bodnár Pincészet Borház a Finom Borok Háza. A Bodnár Pincészet Borház borainak sikere ...

3 Csillagfény Panzió, Étterem

A Csillagfény Panzió és Étterem Zemplén fővárosában található, Sátrolajaújhelyen

MegosztomLátnivaló kereső Sátoraljaújhely

Partnereink
Facebook