Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb! Sátoraljaújhely

3980 Sátoraljaújhely, Torzsás út 25

Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb! képek

  •  - Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb!
  •  - Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb!
  •  - Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb!

Zemplén Kalandpark - a hegyes legjobb! információk

Sátoraljaújhely és a térség egyik legnagyobb jelentőségű beruházása és lássuk be, egyik legjobb helye a kikapcsolódásra a Zempléni Kalandpark. Aktívan passzíván, télen nyáron garantált a remek pihenés és lazítás.

A Zempléni Kalandpark

A fejlesztések között az egyik legfontosabb elem Közép-Kelet Európa leghosszabb téli-nyári bobpályája (2275 m), melyet 2009. július 20-án adott át Sátoraljaújhely város polgármestere, Szamosvölgyi Péter. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot.

A pálya adottsága, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt az ide látogatók számára. A kocsik négy kereken gurulva, centrifugális fékkel, 37 km/órás sebességnél lefékeződnek, így lekorlátozzák a sebesség extrém megnövekedését azokon a pályaszakaszon, ahol a pálya lejtése több mint 10%-os. A bobpályán az Emlékbázis Kft. áll az önök rendelkezésére, megörökítve a felejthetetlen élményeket.

Sípálya

Az egykori Úttörő Olimpiák és számos Alpesi verseny helyszínéül szolgált sípályán, az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályát helyezték üzembe. A sípálya teljes felületét borító 9300 m2 ,,NEVEPLAST" lefedés teszi lehetővé a négy évszakos síelést. A NEVEPLAST minősége az egyik legkorszerűbb típusok közzé sorolható. A pályán való síelés közel olyan érzést ad, mintha havas pályán síelnénk.

A mai Carving technika kiválóan alkalmazható és élvezhető rajta. A négy évszakos ,,NEVEPLAST" műanyag nem tesz kárt a sífelszerelésben, és abszolút környezetbarát. Ellenáll a fénynek, fagynak és nem kell felszedni a téli időszakban. Hó hiányában kiváló helyszíne lehet országos bajnokságoknak és Diák Olimpiáknak. A fent említett anyagból rendelkezésből áll egy 3x60 m hosszúságú, kanyargós ,,TUBBY" pálya amely használata semmilyen tudást nem igényel. A csúszást megelőző feljutást a ,,varázsszőnyeg" elnevezésű felvonó biztosítja.

Kalandtúra pálya

Hogy a kikapcsolódás még teljesebb legyen, egy újabb attrakció elemet ajánlunk az Önök figyelmébe.A 495 m teljes hosszúságú, 4 nehézségi fokú Kalandtúra pálya várja az idelátogató gyermekeket és a kalandvágyó felnőtteket egyaránt. A pálya végén 100m hosszú ,,CANOPY" lecsúszó drótkötélpálya teszi emlékezetesebbé a túrát. Mindezt tarkítja egy négydimenziós mászófal, mely kicsiknek és nagyoknak egyaránt próbára teszi fizikai állóképességüket.

A Kalandpark szolgáltatásai

Az idelátogatók teljeskörű kiszolgálására és kényelmének biztosítására a Magas-hegyen helyet kapott egy kétszintes kiszolgáló épület, mely magába foglalja a sportolási lehetőségek teljes körű kiszolgálását. Az épület tartalmaz egy hideg-meleg konyhás nyitott és fedett étkezőrészt, valamint női férfi zuhanyzót, öltözőt, irodákat, raktárakat, orvosi szobát, síkölcsönzőt, pénztárat és információs pontot.

Sípálya és Símúzeum

Mozgáskorlátozottak számára akadálymentes lift biztosítja a közlekedést. Az épületek között szerepel a régi síházban kialakított símúzeum, mely az ország egyetlen sítörténeti múzeuma, ahol a sátoraljaújhelyi sí sport tradicionális fejlődése tekinthető meg.

A Zemplén Kalandpark területén az év 365 napján síiskola működik. A nagycsaládosok nyugodt kikapcsolódását a gyermekük számára egy Európai Uniós norma szerint épült gyermekjátszótér és szánkópálya biztosítja.

A sportcentrumot egy több mint 3 km teljesen új szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni. A gépkocsikkal érkezőket újjáépített, kibővített fizető parkolóhely fogadja.

Zempléni tanösvény

A Kalandpark minden réteget és kikapcsolódni vágyót, így a természetszerető és túrázó embereket is várja egy 15 állomást magába foglaló tanösvény rendszerrel. A tanösvény Zemplén csodálatos növény és állatvilágát, földtörténeti és geológiai érdekességeit, történelmi, irodalomtörténeti értékeit hivatott bemutatni akár komplex tanóra csomag keretében is.

Magyarország leghosszabb libegője

A Kalandpark megközelíthető Magyarország leghosszabb, 2001. december 21-én átadott ülőszékes libegőjével. A pálya hossza 1332 m, tengerszint feletti magasság 250-480m, a feljutási idő 19 perc és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A libegő felső állomásánál egy újonnan épült kilátóból lehet megcsodálni Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyt.

A Kilátó esti órákban éjszakai fényben pompázik. A Magas-hegy jelzett turistautak találkozóhelye, ahonnan több felé indulhatunk atermészeti értékekben gazdag Zemplén tájaira. Kiváló hely osztálykirándulások, erdei iskolai foglalkozások, közösségi rendezvények számára.

Megközelítés

Autóval

A 37-es számú főúton, végig a városon, a körforgalomból Rudabányácska felé (balra) eltérni. Majd 600 m megtétele után az alsó állomás melletti parkolót használhatja díjmentesen. A parkoló befogadóképessége 150 autó és 4 busz terjedelmű.

A Hegyköz illetve a Szlovák határ felől közeledő találkozik a már említett körforgalommal. A Zemplén Kalandpark területén, a Libegő középső állomásánál 30 férőhelyes fizető parkoló található (300 Ft/óra), mely megközelíthető a Felsőzsólyomka utca felől.

Vonattal

Megérkezve a vasútállomásra az állomás túloldalán autóbusz pályaudvar található. A Hegyköz felé tartó járatok megállnak a körforgalom után, a kenyérgyári megállóban (innen 600 m gyalog az alsó állomás) és a Rudabányácska felé tartó autóbusz esetében kérésre a buszvezető megáll a libegő induló állomásánál.

Az állomástól gyalog a Fasor - Kossuth L. utca - Hosök tere - Széchenyi tér - Táncsics tér - Kazinczy utca útvonalon haladva és a körforgalomtól a Torzsás úton juthat el a kedves utas.

Nyitva tartás

Nyári nyitvatartás (2011. április 15-től)

Hétfő - péntek: 10:00-19:00
Szombat-vasárnap és ünnepnapok: 09:00-19:00


 Fizetett hirdetés

Még több Látnivaló Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhelyi Síiskola
Sátoraljaújhelyi Síiskola

A Sátoraljaújhelyi Síiskola szeretettel várja síelni, vagy snowboard-ozni vágyó vendége...

Tokaj-hegyaljai Borút Egyesület
Tokaj-hegyaljai Borút

Tokaj-hegyalja Magyarország történelmileg leghíresebb borvidéke, az ország északkeleti r...

Magyar Kálvária, Sátoraljaújhely
Magyar Kálvária

Sátoraljaújhely egyik, Kárpát-medencei viszonylatban is egyedülálló látványossága a v...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Látnivalók

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Nov 29

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Nov 29

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Nov 29

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

Térkép
Szállás a közelben

1 Hotel Hunor Sátoraljaújhely

Szállodánk OTP, K&H, MKB Szépkártya elfogadóhely!!!! A Hotel Hunor az egykori Zemplé...

2 Csillagfény Panzió Sátoraljaújhely

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a Magas-hegy lábánál fekvő panziónkban, csendes k...

3 Elaltatlak Vendégház Sátoraljaújhely

Kérjük, tekintse meg ajánlatainkat, és töltsön egy kellemes hétvégét a Zempléni-hegyv...

Shopping a közelben

1 Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúra

Biopálinka és biolekvár Kóstolóház, ahol lehetőség van kitűnő minőségű pálinkáin...

2 Bodnár Pincészet Borház

A Bodnár Pincészet Borház a Finom Borok Háza. A Bodnár Pincészet Borház borainak sikere ...

3 Csillagfény Panzió, Étterem

A Csillagfény Panzió és Étterem Zemplén fővárosában található, Sátrolajaújhelyen

MegosztomLátnivaló kereső Sátoraljaújhely

Partnereink
Facebook